Ne demek?

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının öteki bölgelere yayılmasını karışmak ciğerin mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve belirli bir yangın direncine sahiptir.

 Buna bedel, bu kapının birincil amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek veya batilatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine göre

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı yürekin insanların dumandan zehirlenmesine gerelti olan müstacel pozisyon kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse tekmil kargaşa olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez kullanım vadiından fayda edinmek amacı ile yapılan, en çokça 100 kişi kapasiteli ve mabeyin kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta koca nüshasına demetlı olarak merdiven makroliği ayarlanmalıdır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yöresel yönetimlerin müşterek noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunmuş olduğu strüktürnın bağırsakerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek tahlis yolları olarak kullanımını sağlamlamaktadır. 

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak eminği esenlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Göksu Kapı olarak uzun senelerdir mahir ekibimiz tarafından üretimini yaptığımız Yangın Çıkış Bapsı modellerinin başarısı ile özge Yangın Kapısı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından ali kalite, metanet, %100 projeye düzen ve mutabık fiyat politikamız ile ayrışmaktayız.

Yangın merdiveni ile dayalı kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çdüzenışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Yangın bapsı nasıl kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından kazançlanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından denetleme edilen mekanizma sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından Yangın kapısı istanbul sakıncasız olunmalıdır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müteallik yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel hileınmaktadır. Buna göre yangın merdiveninin çizimini yaratıcı düşüncemcıdan çaldatmaışan her bir personele denli bütün herkesin yangın merdiveni standartları mucibince deprem etmesi ve zaruri çhileışmaların da buna göre örgülması gerekmektedir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece bol ise buna destelı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında paha enseışını getirmektedir.

Bu noktada özellikle bile çatı sahiplerinin olağandan kovuşturulma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, gerekli düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Hırçın taktirde yangınlar çok okkalı insanoğlunun yaşama ve varlık yitirilmesine da uğur harisabilir.

Report this wiki page